To søde hunde

Det er dyrt at have hund

Det er dejligt at have hund. Hunde er godt selskab i hverdagen, og de er nogle skønne skabninger. Der er mange grunde til, at vi kalder dem menneskets bedste ven. Det er heller ikke uden grund, at hunden er et af de mest populære kæledyr i landet.

Der er dog et minus ved at have hund: Det er dyrt. Der er mange udgifter forbundet med at have en firbenet ven i huset. Hunden skal have mad hver dag, og man skal gå til træning med den. En ansvarsforsikring er lovpligtig, så den skal man også have. Så er der dyrlægeregninger, som der helt sikkert kommer nogle stykker af. Og det er ikke engang hele listen.

Anskaffelse af hund

Selve anskaffelsen af hund koster også penge. Når du køber en hund af en opdrætter, så skal du betale penge for den. Opdrætteren har nemlig haft nogle udgifter ved hvalpen. Køber du hund på et internat, skal du også betale. De har også haft udgifter til den.

Hvis du gerne vil have en racehund, kan selve købet af hunden være en ganske stor post. Der er forskel på, hvad de forskellige racer koster, men det kommer gerne op omkring eller over de 10.000 kr.

Det kan føles ret tungt at skulle betale et så stort beløb på en gang. Er det et problem for dig, så kan det heldigvis løses: Lån penge til din hund. Så kan du betale beløbet af flere omgange over noget tid.

Forsikring

En af de andre udgifter, der også kan være stor, er dyrlægeregningerne. Hvis din hund skulle blive syg eller komme til skade, skal den til dyrlæge. Du kan selv gå gratis til lægen, men din hund kan ikke få en gratis konsultation. Du skal betale for den.

Vil du gerne undgå at få overraskende og store dyrlægeregninger, så kan du få dig en sygeforsikring på din hund. Den dækker ikke rutinemæssige ting som vaccinationer. Den dækker dog mange dyre behandlinger, som ellers kunne slå din økonomi helt ud. Så det kan være en god idé at overveje en sygeforsikring.

Har du råd?

Med alle de udgifter – og nogle af dem store – er der en vigtig overvejelse. Du bør gøre dig den, før du anskaffer dig en hund. Den går på, om du overhovedet har råd.Hvis din økonomi ikke kan klare alle de udgifter, der er ved at have hund, så bør du ikke anskaffe dig en.