Pomeranian hund

Pomeranian – Den lille selvsikre hund fra Tyskland

En Pomeranian er blandt de aller mindste hunderacer. Den bliver kun cirka 17 – 22 cm høj både som hanhund og tæve. Hunderacen findes i en bred vifte af forskellige farver lige fra sort til hvid og så en masse der imellem. Du skal forvente at en pomeranian kommer til at opnå en vægt på mellem to og fire kilo.

Pomeranian racens oprindelse

Racen stammer fra Tyskland og bærer det internationale racenavn: Deutcher Spitz eller Zwergspitz. Selve navnet Pomeranian kommer af, at hunderacen har sit ophav i Pommern. Helt tilbage fra omkring 17oo-tallet har man beskrivelse af racen, omend det dengang var en noget større hund. Senere er den så blevet avlet mindre.

Hvad skal du vide før du anskaffer dig en Pomeranian?

Som altid er det vigtigt at være klar over, hvilken type hund man har udset sig, inden man køber den og bringer den med hjem. En Pomeranian hund er en utrolig selvsikker hund, på trods af den lille størrelse. Den lille hund kan have en tilbøjelighed til at gø meget af både andre hunde og mennesker, og den har ikke den store respekt fra andre hunde, selvom de er meget større.

Til gengæld er en pomeranian meget glad for at lege, og den har et højt aktivitetsniveau. Den trives bedst i selskab med familien.

Pelsen er flot og fyldig, men den kræver også en del pelspleje for at holde sin fine pelspragt. Derfor er det en rigtig god ide allerede fra hvalp at vende sin pomeranian til at blive børstet.

Lær din pomeranian hund tricks og lydighed

En pomeranian kan sagtens være en stædig hund, men hvis man er tålmodig og vedholdende med sin træning, så kan hunden blive en både lydig og dygtig følgesvend.

Det er altid en god ide at lære hunde at omgås andre hunde allerede fra helt små, men det er i særdeleshed vigtigt for en pomeranian, da den ellers kan blive en stor provokatør mod andre hunde. Selv større hunde har en pomeranian ikke altid den store respekt for.

Luft den et par gange dagligt for at vedligeholde hundens motion. Det værdsætter en hunderace som denne med et højt aktivitetsniveau.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *